Aanbod kerkenraden

De toerusting van kerkenraden bestaat uit verschillende onderdelen. Kijk voor meer details op de specifieke pagina’s van de onderstaande onderwerpen.

A. Landelijke toerustingsdag
Dit is een brede dag voor alle ambtsdragers. Zaterdag 2 juni 2012 werd de eerste landelijke toerustingsdag voor ambtsdragers georganiseerd. Deze dag organiseert Toerusting 2.0 in  samenwerking met zoveel mogelijk andere organisaties. Deze dag wordt gefinancierd vanuit de afdracht aan de financiële commissie.

De landelijke toerustingsdag wordt elke twee jaar georganiseerd op de eerste zaterdag na Pinksteren. De eerst volgende landelijke toerustingsdag vindt plaats op zaterdag 14 juni 2014. Uiteraard, Deo volente.

B. Plaatselijke toerustingsdag
Per plaatselijke gemeente is elke twee jaar één trainer beschikbaar voor een plaatselijke toerustingsdag. Het onderwerp voor deze dag (twee aaneengesloten dagdelen) wordt in samenspraak met de kerkenraad bepaald. In verband met de planning en afstemming dienen kerken vroegtijdig met Toerusting 2.0 in overleg te treden. Deze dag wordt gefinancierd vanuit de afdracht aan de financiële commissie.

C. Specifieke aanbod gericht op ambtsdragers
Toerusting 2.0 werkt volgens het principe van het maatpak. Dat betekent dat we bij de definitieve invulling van een training of cursus uitgaan van de werkelijke vraag en behoefte vanuit de plaatselijke gemeente. In overleg met elkaar proberen het programma daar op af te stemmen.

D. Overig aanbod, ook geschikt voor andere werkers in de wijngaard
Naast het aanbod dat gericht is op de toerusting van de leden van kerkenraad, heeft Toerusting 2.0 ook mogelijkheden voor toerusting en ondersteuning van andere werkers in de kerk.

 

Laat een bericht achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn aangegeven *

*