Geselecteerd aanbod

Permanente educatie van predikanten is gericht op het ontwikkelen en versterken van de competenties die de predikant nodig heeft bij de uitoefening van zijn ambt in de gemeente, zoals die benoemd zijn in het profiel voor de toekomstig predikant, dat door de Landelijk Vergadering HoutenĀ  is vastgesteld op 26 maart 2011.

Definitie van competentie
Het woord competentie wordt op verschillende manieren toegepast. Binnen Toerusting 2.0 is de definitie van competentie: het vermogen de functie te vervullen.

Dat betekent dat een competentie meer is dan kennis of vaardigheden. Persoonlijkheidskenmerken, karakter, dieper liggende aspecten als identiteit, waarden en overtuigingen zijn factoren die een persoon competent maken voor een functie.

Uitgaand van de bovenstaande definities betekent dit dat de predikanten zich breed kunnen ontwikkelen. Dat kunnen cursussen of trainingen zijn voor specifieke onderwerpen, (academische) verdieping in een bepaald onderwerp, maar ook persoonlijke coaching. Uitgangspunt is dat de keus voor de invulling van de Permanente Educatie in verband staat met de groei en ontwikkeling van de predikant in zijn kerntaak.

Het geselecteerde aanbod geeft de richting van onderwerpen die wij voor de komende jaren belangrijk vinden. Omdat minimaal de helft van de PE punten uit dit aanbod moet worden gehaald, is er voldoende keuze vrijheid voor predikant en kerkenraad bij de invulling van de Permanente Educatie.

Laat een bericht achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. De verplichte velden zijn aangegeven *

*